Италианският служител, който не е ходил на работа от 15 години

За да поставим това в перспектива: Ангела Меркел влезе за първи мандат в канцлерството през 2005 г. В същата година и първото видео беше качено на неясна платформа, наречена YouTube. Парламентарните избори в България родиха тройната коалиция, а в Италия служител в публичната адмирация отива за последен път на работа, но продължи да получава заплатата си през следващите 15 години.

Това поне твърдят италианските власти, които сега обявиха публично случая като част от разследването „Непълен работен ден“, съобщава британският Guardian. Според сега известната информация мъжът е бил нает в болница Pugliese-Ciaccio в калабрийския град Катандзано.

Твърди се, че „кралят на отсъствията“ е получил заплати за общо около 538 хил. евро, без да се появи на работното си място. Прокуратурата го обвинява в измама, злоупотреба с длъжност и изнудване.

Очевидно (не)работното поведение на мъжа е било най-малкото забелязано и преди 2005 г. Твърди се обаче, че чрез заплахи той е принудил началника си да не предприема по-нататъшни действия срещу него.

Когато този началник се е пенсионирал, казусът със служителя очевидно е бил забравен – но изплащането на заплатите продължава. Сега мъжът е на 67 години.

Продължителността на измамата и огромните суми пари правят случая специален, но не е изключение. От 2015 г. властите в Италия предприемат действия срещу болнични и измами с работно време.

Така например нашумя и случай с кметството на туристическия град Санремо на Ривиерата. Там скрити камери уловиха общо 35 служители, които са нарушили системата за запис на работното време. Понякога те са карали съпругите си да активират записването на престоя им. Други служители са се регистрирали лично, но след това са отивали да пазаруват или да плават с кану. Твърди се, че тези измами са продължили поне две години.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *