Почина журналистът Георги Коритаров

На 61-годишна възраст почина журналистът Георги Коритаров. За загубата съобщи във фейсбук директорът на ТВ Европа Георги Харизанов. Коритаров водеше блока “Свободна зона” в медията през последните няколко години.

Журналистът е починал от ковид тази сутрин. Вчера по обяд е бил откаран в болница “Токуда”, където е дал положителен PCR. Имал е и сърдечна недостатъчност. Коритаров проявил симптоми вчера сутринта по време на ефир, съобщи пред “24 часа” Георги Харизанов, който е директор на ТВ “Европа”. Трудно дишал, не можел да се изкашля, сърцето му прескачало. Към обяд се влошил и го закарали в болница. Коритаров е бил ваксиниран с първа доза и предстояло тези дни да му поставят втора, казал самият той на Харизанов, когато се появили съмненията, че е заразен с коронавирус.

“Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим. Няма да говорим. Няма да спорим. Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно. Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя. Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам”, написа Харизанов във фейсбук.

Журналистическата кариера на Георги Коритаров започва от вестник “Демокрация” като парламентарен репортер. По-късно работи за кратко във вестниците “Демокрация 91” и “Континент”. От 1992 г. е в Радио “Свободна Европа”, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията “Радиожурнал”, “Светът в 13”, “Преди полунощ” и “Балкански компас”. След това работи в Нова телевизия, “ТВ Плюс” и ТВ “Европа”.

Поклон пред паметта му!

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *