ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ: Време е за нови хора и идеи

„Време е да теглим чертата. Време е за нови идеи, нови хора и ново доверие в институциите.“ С тези думи президентът Румен Радев призова българите да гласуват на предстоящите парламентарни избори. „Който не гласува, оставя съдбата на Родината, своята и тази на близките си хора, на произвола на чуждия избор. На контролирания и купения вот, които са печален факт от години“, допълни държавният глава.

В обръщението си Радев посочва, че е важно на кого ще поверим бъдещето си. „Онзи, на когото поверим хазната, ще може да похарчи средствата, за да защитава или да ограничава свободата ни. От него до голяма степен ще зависи дали ще чуваме истината в обществените медии, дали ще можем да разчитаме на бързо и справедливо правосъдие, дали държавата ще ни подаде ръка, когато сме в нужда“.

С тези думи президентът Румен Радев призова българите да гласуват на предстоящите парламентарни избори. В неделя всичко зависи от нас, подчерта той. Според него Конституцията дава правото на всеки да прецени дали е по-богат и по-свободен, дали живее по-добре, отколкото преди 4 години.

„Време е да теглим чертата. Време е за нови идеи, нови хора и ново доверие в институциите“, категоричен е държавният глава. „Кому да поверим бъдещето си е въпросът, който следва да определи нашия избор. Онзи, на когото поверим хазната, ще може да похарчи средствата, за да защитава или напротив – да ограничава свободата ни. От него до голяма степен ще зависи дали ще чуваме истината в обществените медии, дали ще можем да разчитаме на бързо и справедливо правосъдие, дали държавата ще ни подаде ръка, когато сме в нужда. Най-сетне, от нашия избор зависи дали децата ни ще останат в България или ще търсят щастието си далеч от Родината“, обобщава той. Според държавния глава през годините е направено много, за да бъдат отблъснати българите от политиката, което е удобно за враговете на свободата. „В изборния ден всеки от нас, млад или стар, богат или беден, има своя равен дял в съдбата на България и трябва да го вложи премислено, критично и осъзнато“, допълва президентът.

Радев отбелязва, че приключва управленският мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза. Той припомня, че през лятото хиляди българи поискаха предсрочни избори, но получиха отказ с аргумента, че не бива да се правят избори насред пандемията. „Пандемията е още тук и неясно докога. За изминалите месеци кризата се задълбочи“, посочва той, като изтъква и загубените животи не само заради коронавируса, но и заради блокирания достъп до здравеопазване.

С предизборно видеообръщение излезе и председателят на БСП Корнелия Нинова. „България днес е на кръстопът. Моментът е решаващ за посоката, по която ще продължи държавата ни“, заявява тя и изтъква, че партията има конкретна и справедлива програма за управление. БСП има план за всеки регион, с който да подобри реално живота на хората. „Знаем колко ви е тежко в тази криза, но вярваме в силите на всеки човек и семейство по пътя към преодоляване на страха и възстановяване на страната ни. Не се предавайте, не се колебайте. Гласувайте! Заедно, всички с гласа си, можем да донесем промяната към по-добрo“, призовава Нинова.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *