Ще стане ли Мая Манолова премиер?

Оформя се коалиция на „Изправи се, мутри вън“, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и ДПС

Никой анализатор не може да предвиди със 100% сигурност какво предстои да се случи в България през следващите няколко седмици. BIG5 съвсем накратко ще ви представи най-вероятния сценарий за бъдещото управление на България.

Мая Манолова ще бъде премиер. Това ще стане, след като през следващите дни ще се окаже, че Слави Трифонов няма да предложи правителство от името на партията си „Има такъв народ“.

Тогава, по информация на нашата медия, президентът Румен Радев няма да връчи мандат на БСП, ДПС или „Демократична България“, а ще даде такъв на най-малката политическа сила „Изправи се, мутри вън“.

След като това се случи, много бързо Мая Манолова ще представи своя проектокабинет, в който, разбира се, тя ще бъде министър-председател. Този кабинет ще получи подкрепата на „Демократична България“, „Има такъв народ“ и най-изненадващо и на партията на Ахмед Доган – ДПС.

Кабинетът ще започне да функционира по ясна и предварително разписана програма от точки, предварително одобрени и от трите подкрепящи партии. Той няма да има дългосрочност и няма да изпълни целия 4-годишен мандат, а ще функционира докато не бъдат изпълнени основните приоритети по реформи в изборната и съдебната системи, както и да организира изборите за президент наесен.

По информация на BIG5, като министри в бъдещото правителство ще влязат партньорите на Мая Манолова – Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Татяна Дончева и Мария Капон, както и някои низвергнати от ръководството на БСП лица, известни с ненавистта си към лидера Корнелия Нинова.

На този етап е почти сигурно, че никое от емблематичните лица на ДБ и ИТН няма да вземе пост в бъдещото правителство, но пък и двете партии ще предложат хора от своята периферия.

Целта е освен да изхвърлят Бойко Борисов и ГЕРБ от властта, да бъде допълнително смазана БСП така, че дори и при предсрочни избори столетницата да не може да получи по-голяма от настоящата подкрепа.

Според нашите информатори, този проект се обмисля от близо година и половина, като единствени по-сериозни намеци за подобен план излизаха няколко пъти в сайта „Афера“. Пак по наша информация, президентът Румен Радев също е в течение с тази задкулисна договорка, като е приел да бъде част от нея, въпреки риска да загуби част от „червената“ подкрепа малко преди президентските избори през октомври. За сметка на това Румен Радев ще получи подкрепа и от четирите партии, които реално ще сформират бъдещото правителство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *