Европейски индустриален лидер е финалист за Балканските награди 2021

Титан Златна Панега има 13 завода в различни държави

 
Със съоръжения за производство на цимент в 10 страни и с присъствие в повече от 15 държави,  финалистът за Балканските Бизнес Награди 2021 – Титан Златна Панега, е част от международната група производители на строителни материали ТИТАН, съобщават организаторите на церемонията ВИП Комюникейшън.
 Най-мащабният бизнес форум на Балканите е под патронажа на община Ловеч, а церемонията за седмото издание на Balkan Business Awards ще се състои на 28.04.2021 от 19 ч. в конферентната зала на хотел Президиум Палас.
 
 
 
 

Групата ТИТАН притежава 13 циментови завода в Югоизточна Европа, САЩ и Източното Средиземноморие, с годишен капацитет за производство над 17 млн. тона.  От основаването си до днес, името на компанията е наложено в циментовия сектор като символ на технически и бизнес стандарт, внимание и фокус върху опазването и възстановяването на околната среда.
ТИТАН Златна Панега е с над 113 години опит в производството на цимент. Продуктите на фирмата  са в основата на надеждни жилища и инфраструктура. Вградени са в архитектурни забележителности от национално значение като Централните Софийски Хали, Пристанище Варна, катедрален храм „Св. Александър Невски“, които датират от началото на 20 век.
„ТИТАН Златна Панега обединява всеотдайни, квалифицирани и мотивирани хора, които работят заедно за устойчивото развитие на кампанията и обществото, в което живеем. Над една трета от нас са част от екипа между 10 и 20 години. Развиваме дългосрочни взаимоотношения с всеки служител, основани на доверие, уважение и зачитане. Ценим колегите си и ги насърчаваме да изразяват себе си. Така растем заедно и съграждаме устойчиво бъдеще“, подчертават от компанията.
Устойчивостта е неразделна част от  бизнеса на Титан. Интегрирани са четиринадесет от Целите на ООН за устойчиво развитие в бизнес модела на ТИТАН България. От стъпването си на българския пазар през 2004 г. до днес, са инвестирани  над 139 милиона евро в производство, опазване на околната среда, управление на хора и корпоративна социална отговорност.
През 2019 г. е направена инвестиция  в биомониторинг на река Златна Панега. Ученици и експерти извършиха наблюдение на орнитологичната фауна в района. Служители и партньори засадиха дървета в кариерата на Златна Панега. Тези дървета ще осигурят кислород за 4 550 души. В резултат на алтернативните горива, които използва компанията, са спестени около 25 000 т. CO2.
Служителите и партньорите живеят в близост до завода в Златна Панега. „Постоянно работим за подобряване на стандарта им на живот и допринасяме за устойчивото развитие на района. Дългосрочните ни взаимоотношения с местните общности са основани на взаимно уважение и разбиране. През 2019 г. ТИТАН България инвестира 74 000 евро в устойчивото развитие на местните общности. А откакто заводът в Златна Панега е част от Групата ТИТАН, инвестицията възлиза на 1.3 милиона евро“, допълват от компанията.
Вече седем години ТИТАН България подкрепя фондация “Заедно в час”. Проектът обхваща четири основни училища в община Ябланица, в селата Орешене, Брестница, Златна Панега, Дерманци и едно от община Троян, село Черни Осъм.
В края на 2019 г. над 20 нови учители бяха ангажирани с над 700 ученици от семейства с нисък социално-икономически статус. Компанията се присъедини и към асоциацията „Образование България 2030“. Заедно разработват дългосрочна стратегия за качествено образование с убеждението, че младите хора са бъдещето на България.
Партньори на Балканските Бизнес Награди са: Българската Агенция за Инвестиции, Българската търговско-промишлена палата, Българо-гръцката Търговска Камара, Конфиндустрия България – Италия, Българо-македонския Бизнес Клуб, Сръбско-българската търговска камара, Турско-българската търговско-индустриална камара, Гръцко-руската търговска камара, Бизнес клуб Лондон и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *