Facebook обяви нови промени за новините в профилите

Facebook обяви няколко нови промени за потока от новини в профилите на потребителите. Хората ще имат по-голям контрол над подбора на публикации и начина на подредбата им, отбелязва компанията.

Промените ще са достъпни през мобилните приложения на Facebook за iOS и Android. Потребителите ще могат да филтритрат публикациите по различни критерии.

Чрез опцията за филтритане те могат да изберат дали да видят публикациите според подбора на алгоритмите или в обикновен хронологичен ред. Освен това в горната част на потока с новини ще има бутон за промяна на режима, както и за бърз достъп до най-новите публикации или тези от любимите профили и страници.

Функцията вече е достъпна за Android, но ще се появи за iOS в близките седмици. Потребителите ще могат и да изключват политическите реклами, както и да не виждат публикации от избрани страници и профили.

Алгоритмите ще показват и повече информация защо са избрали дадена публикация в карето „Предложени за вас“. Потребителят ще може да вижда какви са критериите. Те могат да са местоположение, взаимодействия със сходно съдържание или теми и др.

Друга новост ще е възможността потребителите да определят кой да има право да коментира под публикациите им – всички, само приятели или само профили и страници, които са споменати в публикацията. И тази опция е налична за Android, а скоро и за iOS.

Vesti.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *