Започва ремонтът на улица „Шишман“

От 10 май започва цялостната реконструкция на столичната улица „Цар Иван Шишман“ – от улица „Ген. Паренсов“ до площад „Народно събрание“, пише БГНЕС.

По време на строителните дейности улицата ще бъде затворена за автомобилно движение, а тротоарите ще останат проходими. Поетапно ще бъдат затваряни и отваряни кръстовищата на ул. „Цар Шишман“, като информацията за това ще бъде оповестявана седмица по-рано.

Цялостното обновяване на ул. „Цар Иван Шишман“ ще продължи в рамките на една календарна година.

В понеделник започва изграждането на нова инженерна инфраструктура. Екипи на „Софийска вода“ АД ще подменят ВиК мрежата, която е изграждана през 1901 г. „Топлофикация – София“ АД ще изградят нов магистрален топлопровод. Канализацията се намира на 4.5 метра под пътното платно, следва водопроводът, а топлопроводът е разположен над тях на дълбочина от 1.5 метър, което налага екипите на двете дружества да работят последователно и в добра координация.

 По време на реконструкцията – от 10 май до 10 октомври, ще бъде спирано поетапно топлоподаването към абонатите в района.

Предвижда се от месец септември да започне цялостното обновяване на пътната настилка, тротоарите и осветлението, а водата от водосточните тръби ще бъде заустена в канализацията.

От 13 май ще заработи и контактен център за информация и подаване на сигнали. Той ще се намира пред 133 СОУ и ще работи всеки четвъртък между 11 и 12 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.