Пуснаха приложение за книги втора ръка

Първото българско приложение за купуване и продаване на книги втора ръка вече е пуснато за теглене и използване. Апликацията е със свободен достъп за Android и iOS устройства, съобщиха създателите й.

„Книжко“ включва функции за улеснено публикуване и намиране на обяви за всякакъв вид заглавия, включително учебници и техническа литература. Ориентиран изцяло към родната аудитория, каталогът на приложението разполага с повече от 20 000 издания на български език. Авторите на „Книжко“ разкриха, че в първите часове след официалното публикуване на приложението имат 300 регистрации, а новосъздадените обяви надвишават 400.

Апликацията групира обявите за една и съща книга така, че при търсене на определено заглавие резултатът е един, докато броят ценови обяви варира. Това прави намирането на най-добрата оферта много удобно, тъй като всички предложения за дадено заглавие или издание могат да се сравнят в рамките на един екран.

Целта е приложението да се превърне и в своеобразен посредник за книги. В платформата се създават обяви, чрез които купувачите се свързват с продавача на лични съобщения, където се уточняват всички подробности.

Заглавията в „Книжко“ могат да бъдат оценявани и коментирани от потребителите, за да се насочат останалите по-добре към подходящото за тях издание.

Зад създаването на платформата стои екип от професионални разработчици, чиято основна цел е да се предостави на любители на книгите, били те купувачи или продавачи, качествено мобилно приложение, което да отговори на всичките им нужди и да ги събере в единна българска литературна общност.

„Вярваме, че у нас има изключително много четящи хора на различни възрасти, за които „Книжко“ ще е решение на гореизброените проблеми. Надяваме се най-вече приложението да даде възможност на всеки читател да продължи да разширява „книгозора“ си по по-удобен и модерен начин и да създаде нови познанства между споделящите едни и същи литературни интереси“, уточниха създателите на платформата.

 

Android: натисни тук

iOS: натисни тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *