Рекетьорски скандал в парламента

Грандиозен скандал се разрази на заседанието на временната комисия по ревизията на управлението на ГЕРБ. Един от най-крупните земеделци у нас Светослав Илчовски се оплака от сериозен натиск от хора в ГЕРБ върху бизнеса му и за пари, които е давал за да си гарантира спокойствие. Комисията беше взривена от разкритията за това коя е „Мата Хари“, снимала Бойко Борисов в спалнята му и откъде са златните кюлчета в чекмеджето му. Илчовски  заяви, че разполага със запис с известна плеймейтка, която лидерът на ГЕРБ е получил като „подарък“ от приятели. Кюлчетата били истински и са подаръци за рожден ден на Борисов от двама бизнесмени.

В началото на заседанието Илчовски се представи като собственик, притежаващ 150 000 дка земя, 100 000 от тях – лична собственост. Той посочи, че никога не е участвал в проекти с еврофондове, за да не става зависим. Проблемите му започнали 2012 г., след като от държавно дружество му поискали „почерпка“ от 10 000 лв. за напояване в рамките на проект за поливно земеделие. Илчовски съобщи, че давал по около 10 милиона лева годишно, с които си купувал такса „спокойствие“. Той разказа за изнудване, принуда и заплахи от страна на представители на ГЕРБ и спомена името на регионалния министър Петя Аврамова.  Бизнесменът представи на комисията и документи и обеща да изпрати на членовете й клипчето с плеймейтката.

Изслушването бе прекъснато от депутатите на ГЕРБ в комисията, които обвиниха Мая Манолова, че позволява оклеветяване на хора и заплашиха Илчовски със съдебни дела. Най-креслив беше гербаджията Маноил Манев, който с почти едночасов монолог саботира изслушването. След като стана ясно, че депутатите от ГЕРБ няма да бъдат надприказвани, заседнието бе отложено за днес. Илчовски обеща отново да се яви и да продължи с разкритията.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *