Кабинетът освободи шефката на НАП

Поредна рокада на служебния кабинет „Янев“. Шефката на НАП Галя Димитрова е освободена от длъжност и на нейно място е назначен Румен Спецов. Решението е взето от Министерския съвет.

През последните години той е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

„Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“. В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство“, пишат от пресслужбата на правителството.

През последните няколко години НАП се забъркваше в сериозни скандали. Последният скандал бе свързан с изплатените на служителите на агенцията бонуси върху заплатите, докато повечето българи понасяха последиците от пандемията.

Сдружение БОЕЦ получи от НАП справка по Закона за достъп до обществена информация, според която раздадените допълнителни възнаграждения в агенцията през 2020 г. са в размер на 30 млн. лв., което прави средно по 322 лв. на месец на служител.

НАП предизвика сериозно недоволство сред малкия и средния бизнес заради спорната наредба за касовите апарати, теча на личните данни на 5 милиона българи през 2019 г., както и подозренията, че агенцията се изполва като бухалка срещу определени фирми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *