Пролетния базар на книгата пред НДК

Книжното изложение „Пролетен базар на книгата“ ще се проведе на открито пред Националния дворец на културата за втора поредна година, но този път ще продължи цяла седмица, при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки. В дните между 31 май и 6 юни (от 10 до 20 ч., в неделя до 19 ч.) хиляди заглавия и книжни изкушения очакват любителите на книгите и четенето, научи ДУМА от Моника Димитрова, пиар и маркетинг на Асоциация „Българска книга“.
Тази година Пролетният базар на книгата ще се проведе под мотото „9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация“. Всички посетители ще имат възможност да подпишат петицията, с която издатели и книжари призовават обществото да подкрепи запазването на по-ниска ставка на ДДС върху книгите като постоянна мярка.
В рамките на Пролетния базар на книгата ще бъдат представени 120 водещи български книгоиздатели и книготърговци с техните специални предложения за всички възрасти. Жълтата шатра на литературния кът, неизменна част от книжните изложения на открито, ще зарадва посетителите с разнообразна културна програма (с вход свободен) със събития за всички вкусове – премиери и представяния на книги; срещи с автограф; разговори с писатели, преводачи, издатели; прояви за деца.
Пролетният базар на книгата 2021 се организира от АБК и се осъществява с подкрепата на НФ „Култура“. Събитието е част от Календара на културните събития на Столичната община.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *