Площадът на Банско се превърна в автосалон

Централният площад на Банско се превърна в автомобилен салон, на който времето се върна назад. С достойна за възрастта си скорост, над 150 ретро автомобила и мотоциклети пристигнаха след демонстрационно дефиле от Благоевград през Симитли до Банско.

Собствениците на коли от цяла България и шест от съседна Сърбия гордо демонстрираха возилата си в традиционния автомобилен парад. Блясък, стил, класа, технически постижения, както и практичност, здравина и икономични решения – на едно място бяха събрани инженерната мисъл и дизайнерските виждания в автомобилостроенето на Изтока и Запада от мирно и военно време. Общият знаменател на всичко е любовта към колите, а нейният израз – перфектното им състояние, постигнато с много усилия и средства.

 

Кметът на община Банско Иван Кадев връчи приза за първо място на ценителя на марката Mercedes-Benz Антон Костадинов от Перник.

За първи път в парада се включиха и местни ретро автомобили от Добринище и Банско. Костадин Власев и Николай Дундов показаха на публиката своите Мерцедес-и.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *