Американското разузнаване публикува доклада за НЛО – още много загадки остават

Офисът на директора на американското разузнаване публикува доклада за случаите на НЛО в САЩ под заглавие „Предварителна оценка: Неидентифицирани въздушни феномени“, съобщи CNN.

Става дума обекти, които са се движели над военни зони през последните няколко десетилетия.

В документа, изготвен по искане на Конгреса, са обобщени данни за периода от ноември 2004 г. до март 2021 г. През този интервал от време са получени 144 съобщения за неидентифицирани въздушни феномени (НВФ), като при 80 от тях са използвани технически и електронни системи за наблюдение.

Съдържащите се в разсекретения документ отговори са малко на фона на големия интерес към темата, но това е един от първите случаи, в които правителството на САЩ признава публично, че странните въздушни обекти, наблюдавани от военноморските пилоти и други свидетели, са факт и заслужават легитимно проучване.

Според изводите в доклада, „повечето НВФ вероятно представляват физически обекти„, тъй като са наблюдавани с помощта на различни технически системи, включително сензори, радари и др.

В малка част от случаите наблюдаваните обекти са извършвали необичайни полети, но тези наблюдения изискват допълнителна проверка, защото може да става дума за грешка на приборите или на наблюдателите, съобщава VoA.

Посочва се, че вероятно има много видове НВФ, изискващи различни обяснения.

„НВФ безусловно представляват проблем за сигурността на полетите и предизвикателство за националната сигурност на САЩ (…), ако това са платформи, използвани от чуждестранни съперници“, отбелязват авторите на доклада.

Автор:

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *