Богомил Арсов с живописно „Завръщане“ в галерия „Париж“

Галерия „Париж“ представя изложбата на художника Богомил Арсов „Завръщане“. Не е случаен изборът на заглавие, тъй като за тези 18 години живот на галерията авторът е имал няколко заминавания и завръщания в нея. Сложни са човешките взаимоотношения, а още повече, когато се градят между твърде чувствителните натури на художници и галеристи, споделя Надя Павлова.
„Завръщане“ е обаче и доста по-широка тема в картините на Богомил, тъй като тук ще се срещнем с големите и винаги очакващи своите любими обитатели къщи, ще поздравим Дон Кихот и Санчо Панса, които може би вече уморено се прибират към дома, ще се пренесем в любовта на тангото, ще се заслушаме в музиката на флейтистката и пианистката, а накрая ще затактуваме в лекия ритъм на барабанчика. Цветовете са хем дълбоки и сложно разработени, хем искрящи и лазурни, носещи в себе си цялото слънце на света, създаващи радостното чувство на виталност и жизнеутвърждение, допълва галеристката.
Богомил Арсов е в истинския смисъл самобитен художник наивист, тъй като няма никакво художествено образование, което да го е оформило и школувало, твори спонтанно, смело и със замах, без да се страхува от големите формати, без да се съобразява с каквито и да било канони в живописта, просто се оставя на своя вътрешен извор, който е наистина дълбок и буен, тъй като е успял да сътвори вече десетки самостоятелни изложби. Настоящата може да бъде разгледана на живо до 20 юни, както и онлайн в сайта на галерията.

На снимките:

„Дон Кихот“


„Рибарче“


„Танго“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *