Възраждане организира мащабно шествие по случай 1340 години от създаването на Дунавска България

Възраждане организира мащабно шествие по случай 1 340 години от създаването на Дунавска България на 26 юни, събота, от 13:00 ч. в София

Шествието ще започне от пл. „Народно събрание“, ще премине по жълтите павета през Министерски съвет, от там ще завие наляво покрай Съдебната палата, след което ще продължи по бул. „Витоша“, за да завърши пред НДК.

Шествието ще премине под звуците на каба гайди и най-популярните български песни. Призоваваме всеки, който се чувства горд българин, да дойде с нас! Нека всеки донесе свое българско знаме!

Залисани в година на избори, срамни скандали, политическа корупция и протести, забравихме, че през 2021 г. се навършват точно 1 340 години от утвърждаването на Дунавска България на Балканския полуостров. България е основана през 632 г. от хан Кубрат, но неговият син и наследник Аспарух е този, който буквално я „премества“ на запад и е първият владетел, принудил Източната Римска империя да се съгласи официално с отстъпване на територия на Балканите. 681 година е изключително важна дата в дългата, бляскава и същевременно драматична история на най-старата национална държава в Европа – Дунавска България.

Нека не забравяме, че 632 г. е рождена дата не само за нас, но и за другата, Волжка България, чието название идва от името на най-дългата река в Европа – Волга.

„Тъй като за разлика от всички други в българската политика, ние от Възраждане помним. Точната дата на мирния договор с Византия не е известна, но се предполага, че е през юни. Затова шествието е предвидено за 26 юни, събота. Нашата цел е да си припомним, че държавата ни е най-старата в Европа и че това ни задължава изключително много – не само пред предците ни, изградили великата ни Родина, но и пред наследниците ни, на които трябва да я предадем по-силна и процъфтяваща!

Нека да застанем заедно под българските трибагреници и заедно да заявим – били сме, сме и ще бъдем тук, в нашата бащина земя, отвоювана и завещана с кръвта на безброй герои, за да не допуснем никога повече да бъде тъпкана и осквернявана от „свои и чужди гости“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *