Изкуствен интелект следва обекта на заснемане

Изкуствен интелект следва обекта на заснемане в новите камери и стойки за смартфони на Sandberg

Изкуственият интелект днес навлиза във все повече области от нашия живот и фотографската и видео техника не правят изключение. Производителят на първокласно оборудване за мобилни телефони, компютри и игрови конзоли Sandberg представи два иновативни продукта – уебкамера и стойка за смартфон – с вграден изкуствен интелект, който проследява прецизно обекта на заснемане. Това улеснява процеса на заснемане и стрийминг на видео, позволявайки на собственика на камерата да не е постоянно ангажиран с процеса, както и да добави повече движение към своите клипове. Ето и подробности за двата продукта:

Стойка за мобилен телефон с вградена камера и изкуствен интелект

Един от най-новите продукти на Sandberg е Motion Tracking Phone Mount – първата по рода си стойка за мобилен телефон с интегриран „фотографиращ робот“. Тя разполага с вградена малка камера и електрическо панорамиране, които се управляват от изкуствен интелект (ИИ). Камерата функционира като своеобразно „око“ за изкуствения интелект и проследява местоположението на обекта на заснемане. Благодарение на това моторизираното панорамиране автоматично държи обекта в центъра на рамката. Самият запис се извършва от камерата на мобилния телефон със стрийминг в реално време по обичайния начин.

В резултат се получава много по-приятен стрийминг, тъй като камерата може да следва движението гладко и плавно. Това позволява да използваме своя смартфон за да покажем всичко – от работа в градината, тренировка във фитнеса и стендъп шоу, до демонстрация на продукти и други професионални дейности. Устройството е идеален избор за бизнес презентации и заседания, при които презентаторът е прав или ходи, а не седи неподвижно пред камерата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *