Сибила Керелезова направи културен пътеводител на София

„Best Regarts from Sofia“ – културен пътеводител на пространствата за изкуство в София в пощенски картички, ще бъде представен на 17 юни от 17 ч. в галерия „Академия“ в присъствието на авторката Сибила Керелезова.

Изданието се осъществява с подкрепата на НФ „Култура“ и се разпространява безплатно. Двуезичното издание, съставено изцяло от пощенски картички, е насочено както към местни жители, така и към посетители на столицата. То представя 11 галерии, които са неотменна част от артистичния пейзаж на София.

Страниците на пътеводителя, всяка от които показва отделна галерия в града, са перфорирани и представляват пощенски картички, които може да бъдат откъснати и изпратени на приятел като препоръка или пък запазени за спомен.

 

 

 


Сибила Керелезова е родена на 19.05.1997 г. в Кърджали. През 2020 г. завършва инженерен дизайн в Техническия университет в София, а в момента следва графичен дизайн в Националната художествена академия. Работи в сферата на визуалните изкуства. Нейни фотографии и плакати са представяни в изложби в Гьоте-институт, Арт галерия „Кръг“, на Моста на влюбените, в Чешкия център и Културен център „Магура“ в Чикаго.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *