Столичният куклен театър гостува с „Авеню Q“ в парк-театър „Борисова градина“

пектакълът на Столичния куклен театър „Авеню Q“ за първи път ще гостува на най-голямата открита сцена в столицата. След дълга пауза заради пандемичната обстановка у нас, множеството зрители, които с нетърпение очакваха представлението да се завърне отново на сцената, ще имат възможност да го гледат на 17 юни от 20 ч. в парк-театър „Борисова градина“, научи ДУМА от Албена Халачева.
Мюзикълът е дело на американския режисьор Уест Хайлър и българския му колега Петър Кауков. Сред плеядата от водещи наши куклени и драматични актьори, певци и музиканти, участващи в спектакъла, е и известният поп изпълнител Рафи Бохосян. Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев-Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова и Ангел Николов (пиано) са артистите, с които си партнира Рафи в предизвикателния мюзикъл за възрастни. След представлението те ще направят специален подарък на двама от зрителите.
Препоръчителен родителски контрол: спектакълът не се препоръчва за лица под 16 г.

„Авеню Q“ е изключително забавен спектакъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на нашето време по неочакван начин. Това e весела притча за съзряването и остра сатира за проблемите на младите, възпитавани от родителите си и от телевизионни програми като „Улица Сезам“, които трябва да поемат лична отговорност за живота си. Сблъсъкът с действителността на група неудачници, възпитани в ценностната система на американската демокрация, е твърде актуален и у нас, но тук ще можем да се насладим на извънредно смешна интерпретация на привидно тежките проблеми от живота.
„Авеню Q“ е по музика и стихове на Робърт Лопес и Джеф Маркс, либрето Джеф Уити (оригинална идея на Робърт Лопес и Джеф Маркс), превод на български Любов Костова, превод на песните Десислава Софранова, постановка Уест Хайлър (САЩ) и Петър Кауков, кастинг Шели Бътлър (САЩ), сценография и костюми Ивайло Николов, кукли Димитър Димитров и ателие на СКТ, музикален ръководител Роберта, хореография и художествено осветление Росен Михайлов, тонрежисьор Данаил Данаилов-Дидо. Награда „Икар 2018“ за актьорския екип на спектакъла в категорията „Постижение в кукленото изкуство“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *