„Гласовете на Синеморец“ брани селището от презастрояването

„SOHO“ представя кратък документален филм, последван от дискусия на тема опазване на Синеморец от презастрояване. На 17 юни от 18.30 ч. в уютния заден двор на клуба на ул. „Искър“ 4 в София ще бъдат прожектирани филмът „Гласовете на Синеморец“ и разширени отделни кадри от него, които представят гледната точка на петима синеморци.

Инициаторите на проекта са група приятели ентусиасти, влюбени в Синеморец. Заснети са част от множеството незаконни строежи и това, което споделят местни хора за случващото се, наред с любими спомени от времето, когато бетонът не е застрашавал морето, небето, полята, животните и хората. Във филма участва и експерт от Асоциацията на парковете в България, който споделя какво може да направи МОСВ, за да се спре незаконното строителство.

Освен повишаване на осведомеността, инициативата цели обръщение към министъра на околната среда и водите с призив за действие, касаещо преустановяването на настоящото строителство в местност „Поляните“, забрана за подобни строителни дейности в бъдеще и премахване на незаконните строежи, посочват инициаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *