Изложба-„Лунни състояния“ пластични обекти ИНА ДАМЯНОВА

Изложба

„Лунни състояния“
пластични обекти

ИНА ДАМЯНОВА

         25  юни – 15 юли 2021

Галерия „Ракурси“ има удоволствието да представи изложбата на Ина Дамянова „Лунни състояния“. За работата си художничката казва:

„Преминавайки през своите  вътрешни състояния, в търсене на баланса между светлината и тъмнината,  между черното и бялото, мъжкото и женското, Ин и Ян, открих, че именно в тяхното противопоставяне се крие тайната за баланса и пътят към изграждането на хармонията и истината. Какво по-женско и мистично би имало от лунната повърхност, от нейните променливи  състояния. Преливане от светло в тъмно и играещите с отраженията и облаците сенки. Подобно на състоянията на тъга или радост, минаващи през лицето на една жена, търсеща и откриваща  себе си по своя път.

Вдъхновена съм от години да създавам изкуство от рециклирани материали, използвани основно от завода за целулоза Belana в град Белово. Истинска е магията и трансформацията на един излишен материал в изкуство. Той ми носи пълнотата и усещането за сътворяване и ново начало.

Ползвам смесени техници от бетон и акрилни бои за финиша на моите пластични „Лунни състояния“.

За представяне на изложбата Ина Дамянова използва изострящата сетивата подкрепа на звука и светлината.

Ина Дамянова работи в сферата на визуалните изкуства и дизайна. Нейни произведения са част от колекцията на Арт център Уго Вутен, Белгия, частни колекции в България, Франция, Германия, Австрия и Испания. Завършила е Арт колеж в София през 1991 г., департамент „Приложни изкуства“, специалност „Дизайн“. Има самостоятелни изложби в Галерия „Ракурси“, София – 2009, 2012, 2014.

Носител на наградата „Дизайнер на годината“ за 2019 на DIBLA Design Awards Nomination на Германия за дизайнерски проекти.

Номинирана за DIBLA Design Awards за 2018 за публични пространства.

Първа награда за частен интериор за 2017 на DIBLA Design Awards.

Втора награда за публични интериори за 2016 на списание „Наш дом“ и др.

 

Галерия Ракурси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *