Поредни протести заради лоши пътища и отровна вода

Три протеста събраха стотици недоволни от лоши пътища и замърсена вода в различни части на страната.
Трагичното състояние на пътната настилка изкара жителите на граничното село Кардам на международния път, свързващ ГКПП „Кардам“ с общинския център Генерал Тошево. Хората се оплакаха от изключително лошото състояние на второкласния път. Има сключен договор с АПИ за ремонт на пътя, но от два месеца само се режат клони. От пътната агенция са категорични, че незапочнатият още ремонт ще приключи до края на октомври.
Десетки жители на селата Обручище и Медникарово блокираха за два часа пътя между Гълъбово и село Мъдрец вчера сутринта. Поводът отново е лошото състояние на отсечката, която е част от републиканската пътна мрежа. Всекидневно по пътя се движат около 1200 превозни средства и над 200 миньори и енергетици, които работят в комплекса „Марица Изток“. Според протестиращите последният ремонт е правен през далечната 1976 г. Образуваните големи дупки са опасни не само за колите, но и за пешеходците. Днес отново ще има блокада.
Третият протест бе на жителите на Брестовица заради повишено съдържание на манган във водата. Този път недоволството бе пред областната управа в Пловдив. Хората твърдят, че от чешмите им продължава да тече манган над нормите, въпреки че от три месеца селото черпи питейна вода от нови кладенци. От областната управа обявиха, че ВиК-дружеството е погазило закона с избрания строител, като е заобиколило процедурите за обществените поръчки. Хората ще търсят съдействие от президента Румен Радев за решаване на проблема с водата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *