Обявиха наградите на конкурса „България започва от сърцето“

Завърши литературният конкурс „България започва от сърцето“, организиран от Съюза на българските творци и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Журито в състав Ирина Александрова, Нина Норд и Димитър Йовков определи победителите. Първата награда заслужено получи Гюлшен Караманлиева от Плевен за стихотворението „В боровинковата антерия на есента“. Втората награда бе определена за Веселка Колева от Свищов за „Промяната“ и Кирил Димитров  от София за „Завръщане“. Хари Спасов за „Обич“, Светослав Славов за „Земя на кръстопът“ и Христина Борисова за „Път от сърцето“ спечелиха трета награда. Отличия бяха определени за творбите на Дарина Цветкова „Българка съм“, Веселин Веселинов „Приказки от Балкана“, Теодор Христов „Черна есен“ и София Милева „Песен за България“.

В раздел „Детска поезия“ специална награда получиха Анелия Атанасова и нейните ученици от Плевен, Силвия Маринова и нейните ученици от Шумен и клуб „Сладкодумци“ от Шумен, ръководен от С. Маринова. Специална награда получи и шестокласничката от Бургас Станислава Попова с ръководителка г-жа Кръстева за стихотворението „България започва от сърцето“.

Награждаването се състоя в залата на СОСЗР, осигурена със съдействието на бригаден генерал Стефан Стефанов, а за прекрасната патриотична атмосфера допринесоха изпълненията на вокално-музикалната формация „Прима визионе“ с ръководител Пламен Маслев.

На всичките близо 100 участници организаторите на конкурса желаят творчески успехи, здраве и нови срещи.

 

Снимки От организаторите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *