Глоба от 10 000 долара за пътник, отказал да носи маска в самолет

Пътник е глобен с 10 000 долара, защото е бил без маска на полет от Юта за Аризона в САЩ. Това съобщи Федералното авиационно управление на щатите.Полетът е бил през февруари, а стюардесата е молила няколко пъти мъжа да си сложи предпазното средство на лицето, така че да покрива носа и устата. Той го е правел, но в момента, в който жената се отдалечавала, свалял маската от носа си. Стюардесата му направила забележка 7 пъти.

В резултат пътникът се скарал с нея и отказал да попълни протокол за нарушение, както и да представи документ за самоличност. Той също така докосвал стюардесата и я обвинява в агресивност. След това жената се изплашила и се разплакала.

До юни на федералните власти е съобщено за най-малко 3000 инциденти с пътници, което е много повече от обичайното и то главно заради отказ на пасажерите да си сложат предпазна маска. Тези пътници могат после да се оплачат, че са били дискриминирани от авиокомпанията, дори и да не са прави, а тази тенденция трябва да се следи внимателно от застрахователите, предупреждава и най-големият европейския застраховател Алианц (Allianz), цитиран от Франс прес.

Междувременно става ясно, че в Русия е свален пътник от рейс от Владивосток за Москва заради отказ да сложи маска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *