Известен уфолог: В Хеопсовата пирамида е скрит извънземен артефакт

Директорът на Международния информационен център за уфологични изследвания Валерий Уваров смята, че египетското министерство на древността и спецслужбите на САЩ няма да позволят на света да научи истината за находките в Хеопсовата пирамида, съобщават световните издания.

По-рано международен екип от учени обяви намеренията си да изследва известната древна структура с помощта на холографски подповърхностни радиолокатори.

В тази връзка руският експерт смята, че ако радарната технология, която ще се използва от учените, позволи да се сканират стените на по-голяма дълбочина, поне 15-20 метра, то пред очите им ще се покаже коридор, който се споменава в древните писания като пътя на Хор, водещ към Озирис.

Уфологът твърди, че с новото изследователско оборудване вероятно ще бъде открит този коридор в Хеопсовата пирамида. Според него това ще бъде истинска археологическа сензация, която драстично ще разшири съвременните познания на човечеството.

Този коридор прилича на спирала, която се извива в посока, обратна на часовниковата стрелка, и се простира до самия връх на пирамидата. Мистериозният коридор в крайна сметка ще доведе до малка стая, в която има техногенно устройство с извънземен произход – съобщава уфологът.

Въпреки този факт обаче уфологът не е сигурен, че световната общественост ще научи нещо за тази находка. Според него е малко вероятно египетските власти да оповестят подобна сензационна информация. Особено като се има предвид, че египетското министерство, според уфолога, се контролира от американското разузнаване. В краен случай, ще получим само ограничена информация за тази находка, споделя Уваров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *