Гараж в София струва колкото нов дом край морето

Недостигът на места за паркиране в големите градове, води до това паркоместата и особено гаражите, да поскъпват повече дори от апартаментите.

В столицата един гараж може да бъде закупен за 30 хил. евро, а паркомясто – за 20 хил. евро, особено ако са в квартал като “Манастирски ливади”, “Лозенец”, “Кръстова вада”.

На тази цена може да се купи малък ваканционен имот на морето и дори едностаен в по-периферните части на голям областен град.

Между саниран и несаниран панелен апартамент не се наблюдава ценова разлика. Брокери съобщават, че за клиентите по-скоро са важни съседите. Хората, които купуват панелно жилище правят този избор заради голямата му площ и възможността за удобен живот в него, а не за инвестиция.

Цените на жилищата в София варират от 70 хил. до 90 хил. евро за двустайни апартаменти и около 115-135 хил. евро за тристайни. Купувачите са все по-готови да дават големи суми за завършени имоти.

Традиционно засилен интерес се наблюдава в софийските квартали Гео Милев, Лозенец, Яворов и Иван Вазов. Известно е, че в тях няма строителство на нови имоти. Новоизграждащите се квартали с ново строителство и най-популярни в момента са “Кръстова вада”, “Манастирски ливади” и “Овча купел”.

АВТОР СТРОИТЕЛИ-БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *