Испанската Eurostars влезе на пазара в София

Испанската Eurostars Hotel Company е наела за 10+5 години City Hotel Sofia и ще го менажира. Така хотелската верига, част от туристическата група Hotusa с 1.2 млрд. евро годишен оборот, влиза на българския пазар. Сделката не е особено голяма, но е интересна, защото е по-значима проява на чуждестранен интерес към ударения от ковид сегмент.
Наемен договор от този тип изглежда прецедент сред градските хотели в София. Доколкото работят под международни марки сега, те по-често са с договор за управление (Hilton, Intercontinental, Hayatt) или на принципа на франчайз (Best Western, Holiday Inn). Самият City Hotel Sofia беше първият в София под франчайза на Best Western, но през миналата година е прекратил това 15-годишно партньорство. Дългосрочният наемен договор е добра алтернатива на продажбата на хотела, каквито са били първоначалните намерения на собственика. Сделката е осъществена с посредничеството на ВNP Paribas, Лондон.
„Eurostars Hotel Company пристигна в България“
Под това заглавие испанският туристически сайт nexotur.com, съобщи новината, че хотелската верига, част от испанската група Hotusa, „току-що присъедини своя първи хотел България“. City Hotel Sofia, четири звезди, вече ще работи под името Eurostars Sofia City. Обектът, който функционира в режим под наем, предлага 61 стаи в модерна сграда, разположена в историческия център на столицата София, пише изданието, след което пространно описва достойнствата на хотела.
„Присъединяването на Eurostars Sofia City 4* е част от стратегията за международна експанзия на компанията, като с тази нова сграда се потвърждава твърдият ни залог за постигане на присъствие в основните градове и столици на Европа“, коментира президентът на група Hotusa, Амансио Лопес Сейхас, цитиран в официалното прессъобщение. Компанията има намерение да продължава да укрепва и разширява портфолиото си в контекста на постепенно възстановяване на туристическия сектор, пише изданието.
Гигантът Hotusa
Амансио Лопес Сейхас казва също, че хотелът отговаря на „параметрите, които утвърждават сградите на Eurostars Hotels“. Под тази марка са обединени модерни градски обекти със стратегическо разположение в историческия център на градовете или в непосредствена близост до финансови средища, които се отличават с културната си уникалност. В момента Eurostars Hotels включва 111 обекта освен в големите испански градове също и в Ню Йорк, Маями, Берлин, Рим, Неапол, Венеция, Палермо, Брюксел, Прага, Будапеща, Лисабон, Порто, град Мексико и др. Тя е част от Eurostars Hotel Company, която има в портфолиото си 200 хотела в 19 страни. Освен Eurostars Hotels в нея са марките Exe Hotels и Ikonik Hotels. До края на годината веригата се планира групата да се разшири с четири нови хотела – три 5 звезди – в Лисабон, в Логроньо, Испания, и в Будапеща, и един три звезди също в столицата на Португалия.
Групата Hotusa, част от която е Eurostars Hotel Company, води началото си от Барселона през 1977 г. В момента има над 5500 служители и оборот над 1.2 млрд. евро. В нея наред с Eurostars Hotel Company влизат първият най-голям хотелски консорциум в света – Hotusa Hotels, а също и четвъртият – Keytel. А също и Restel, платформа за резервации, която предлага над 200 000 хотела в световен мащаб. От пресцентъра на групата Hotusa не коментираха дали имат и други планове за България и какви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *