Италианско градче в близост до Рим продава домове за 1 евро

Търсещите изгодни домове в Италия най-накрая имат възможност да се сдобият с жилище, разположено в близост до Рим.

Маенца – град с около 3000 жители, разположен сред хълмовете Лепини южно от италианската столица, продава десетки изоставени жилища на цени, започващи от 1 евро.

Градчето е известно със своята идилична атмосфера, каменни конструкции, маслинови дървета и красив морски изглед.То може да се похвали със замък от 13 век и се намира в близост до няколко морски курорта и планински вериги.

Маенца не е първият италиански град, който продава жилища на изгодни цени, но за разлика от останалите, мисията му не е да увеличи населението си. „Това не е умиращ град. Хората все още обитават стария квартал, но той се нуждае от обновяване“, казва кметът на града Клаудио Спердути пред CNN.

Той посочва, че целта на града е да спаси забележителни имоти, които са в лошо състояние. А ако не можете да откриете онлайн имот, който да ви хареса, просто изпратете имейл на градските служители, които имат желание да работят с инвеститори.Градът се надява да открие нови собственици на около 100 имота. Няма да се налага те да живеят в Маенца, което прави всеки, търсещ ваканционен дом с лесен достъп до най-добре обезпеченото транспортно международно летище в Италия, особено силен претендент.

Спердути казва пред CNN, че инякои домове в Маенца биха могли да се върнат в състояние за обитаване с ремонт за около 5000 евро. Това не са разточителни италиански вили, като площта им обикновено възлиза на около 70 квадрата, което допринася за по-ниските от очакваното разходи за ремонт.

Маенца изисква от купувачите да се ангажират да обновят новите си имоти в рамките на три години. Те също така трябва да направят депозит от 5000 евро, който местната власт обещава да върне, след като ремонтът приключи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *