Руската Yandex ще прави автономни доставки в университетските кампуси в САЩ

Компанията Grubhub се обединява с руския технологичен гигант Yandex. Целта е доставяне на храна на студенти в колежите в САЩ с помощта на автономни роботи.

Двете компании са се договорили за многогодишно партньорство. Те ще започнат да приемат съвместни поръчки в избрани кампуси тази есен.

Grubhub работи с над 250 колежа в цялата страна. Според екипа на Yandex, роботите ще имат достъп до всякакви зони и ще могат да се придвижват през препятствия, през които автомобилите не могат. Все пак те ще пренасят храна основно в пешеходни зони, а самата услуга ще бъде интегрирана в приложението на Grubhub.

Когато роботът се приближи до даденото местоположение, клиентът ще получи известие. Той ще трябва да използва апликацията, за да отключи люка на машината и да вземе поръчката си.

Машините използват същата технология за самоуправление като автономните автомобили на Yandex и могат да работят при различни метеорологични условия. Компанията вече използва роботите за доставка на храни и хранителни стоки в Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *