„Фантастико“ откри голям търговски комплекс за 25 млн. лв. в Перник

Веригата магазини за хранителни стоки „Фантастико“ завърши строителството на мащабния си търговско-развлекателен комплекс в Перник. Началото на строителството беше обявено през октомври миналата година.

Комплексът е с разгъната застроена площ от 10 753 кв. м и е на стойност 25 млн. лв. Веригата уточнява, че инвестицията е направена изцяло със собствени средства. В търговския център са разкрити над 140 нови работни места. От тях 106 души работят в супермаркета на веригата, като всички са от Перник и Радомир.

Клиентите ще имат достъп до около 45 хил. вида стоки, като веригата работи както с големи утвърдени брандове, така и с малки семейни ферми. Тя ще предложи зона за био храни и напитки, диетични и диабетични продукти, винарна, кафетерия.Комплексът включва още боулинг зала от веригата MegaXtreme Bowling, която е част от портфолиото на Фантастико груп, зоомагазин, парфюмерия, магазин за аксесоари за мобилни телефони, аптека, оптика, книжарница и др.

 

Паркингът на търговския комплекс разполага със 157 паркоместа, а районът пред него е облагороден и озеленен.

Строителството е осъществено от „Бараж Груп“, а дизайнът е на студио Cityscape. В изграждането на обекта са използвани материали, гарантиращи максимална енергийна ефективност, отбелязва компанията. Фасадата е изградена от релефни елементи, осветени с 500 прожектора. Над централния вход е разположена козирка, дълга 13 метра в едната си част. Под нея се намира голяма тераса с гледка към планината.

Компанията е инвестирала значителни средства в енергийно ефективно и щадящо природата хладилно оборудване. В супермаркета в Перник 100% от отпадъците от полиетилен, хартия и метал се събират разделно и се рециклират.

Дo ĸpaя нa гoдинaтa се очаква да заработи и супермаркетът на „Фантастико“ в Ботевград, в който според съобщението от октомври м. г. са инвестирани 9 млн. лв. Компанията планира да започне скоро и строителството на супермаркет в квартал „Левски“ в София, предвидени са и мащабни реконструкции. Значителна промяна ще претърпи супермаркетът на бул. „Симеоновско шосе“, ще бъде основно реконструиран и един от обектите на веригата в кв. „Младост“ 4.

Миналата година веригата откри два нови супермаркета в столичния квартал „Манастирски ливади“ и в град Банкя, в които са създадени 200 нови работни места. Тя инвестира собствен капитал от около 34 млн. лв. в двата проекта.

Търговската верига „Фантастико“ е българска семейна компания, а първият ѝ супермаркет в София е открит през 1991 г. Към момента тя управлява 43 супермаркета в София, Банкя, Елин Пелин и Кюстендил. В портфейла на компанията влизат още търговският център SkyCityMall, развлекателният комплекс JoyStation, MegaXtreme Bowling, ресторантите MyChoice и фитнес залата Fast&Fit. В компанията работят над 3000 души.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *