Юнас Юнасон Сладко отмъщение АД

На 13 август четем „Сладко отмъщение АД“ – една странна, абсурдна, сюрреалистична творба, която е не просто смешна и забавна, но и заредена с поетична справедливост. Автор е обичаният в цял свят майстор на хумористичния бестселър Юнас Юнасон!

Сладко отмъщение АД“ (превод: Радослав Папазов, 400 стр., цена: 18 лв.) ни пренася в един свят, в който се срещаме с безскрупулния националист Виктор Алдерхайм, с бившата му жена Йени, с бившия му син Кевин, с масайския лечител Оле Мбатиан, с покойната южноафриканска художничка експресионистка Ирма Стърн и накрая, но не на последно място, с основателя на дружеството „Сладко отмъщение“ Хюго Хамлин. Към когото се обръщат Йени и Кевин, които има за какво да отмъщават на Виктор. Заедно с Оле и Хюго те ще пътуват от Стокхолм до Лондон, Ню Йорк и кенийската савана в напрегната надпревара за наследството на голямата художничка и в опити да отмъстят на безсърдечния Виктор. Кой ще получи наследството, ще успее ли планът за отмъщението и дали ще е толкова сладко, колкото героите са очаквали?

С над 16 милиона продадени копия в 45 страни на 5 континента Юнас Юнасон се нарежда сред най-обичаните автори на бестселъри в света. Шведският майстор на хумора в продължение на две десетилетия гради кариера като журналист, медиен консултант и телевизионен продуцент. За щастие на читателите, внезапно решава да обнови живота си и се посвещава на литературата. Историческата сатира „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ е абсолютен триумф в Швеция, в резултат романът е преведен на 35 езика, от него са реализирани над 10 милиона екземпляра, а няколко години по-късно излезе и продължението „Сто и една годишният старец, който твърде много размишляваше”. Феноменалният успех е затвърден от бестселърите „Неграмотното момиче, което можеше да смята“ и „Убиеца Андерш и неговите приятели”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *