Олимпийската шампионка Ивет Горанова: Продължавам и гоня световната титла

Отидохме на Олимпиадата за злато и показахме, че можем, заяви олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова, цитирана от Нова телевизия.

„България е над всичко! Това мога да кажа. Продължавам напред и гоня световната титла.“ – това бяха първите й думи на родна земя след завръщането й от Олимпиадата в Токио, където завоюва титлата в дисциплината карате кумите при жените в категория до 55 килограма.

„Последния месец и половина силно вярвахме, че ще спечелим златото. Отидохме на Олимпиадата, за да спечелим именно златото. Друго не ни задоволяваше – нито бронз, нито сребро. За нас сребро или бронз не беше цел. Отидохме сигурни на 100 процента в победата и показахме, че можем.“ – сподели Горанова.

„След като видях радостта на хората, разбрах какво съм постигнала. Искам да поздравя всички българи и всички други медалисти. Вярвам, че до края на Олимпиадата, ще имаме поне още два медала.“ – категорична беше тя.

По думите на треньора й Ангел Ленков, Ивет е била като обсебена от победата.

„Такъв боец се калява с много години труд и тренировки. Много постоянство и всеотдайност. Тя заслужено постигна тази победа.“ – подчерта той.

Шампионката ни беше посрещната от стотици приятели, фенове и близки.

Сред тях беше и служебният министър на спорта Андрей Кузманов.

„Благодаря, Ивет, че представихте достойно България! Показахте висока класа, спортно майсторство и заслужено се изкачихте на олимпийския връх. Благодаря за радостта и гордостта, които съпреживяваме заедно с Вас! Бъдете здрава!“ – обърна той към Ивет Горанова и й поднесе букет рози.

Преди Олимпиадата Кузманов посочи, че не носи отговорност за евентуален провал спортистите ни в Токио.

Предшественикът му на поста Красен Кралев, който веднага след победата на Ивет Горанова поздрави нея и треньора й, заяви, че поема цялата отговорност за представянето на българската делегация.

„Гордейте се, българи! 13-годишното чакане свърши! България има своя нов олимпийски шампион. Едно 21-годишно момиче от Долна Митрополия ни накара да се чувстваме горди! Ивет Горанова постигна пет категорични победи и донесе титлата, която толкова много чакахме! Браво Ивет!“ – написа той във Фейсбук.

„На първата си пресконференция т.нар. служебен министър на спорта бе категоричен, че не може да носи отговорност за представянето ни в Токио. Благодаря му! Категорично поемам цялата отговорност за представянето ни! До последния миг. И съм сигурен, че ще има още много успехи! Показахме как може да се работи правилно в спорта, за да се върнат отново успехите. Сега остава да го продължим!“ – коментира още Красен Кралев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *