Facebook ще криптира от край до край видео и аудио разговорите в Messenger

Американската технологична компания Facebook обяви, че пуска криптиране от край до край на гласовите и видео разговорите в Messenger, добавяйки нов слой на защита в широко използваната комуникационна платформа, предава Ройтерс.

WhatsApp и Messenger на Facebook вече имат криптиране от край до край на персоналните съобщения, разменяни между потребителите.

Гигантът в областта на социалните мрежи постепенно добавя аудио и видео функции в своето портфолио от чат услуги.

Тези функции набраха популярност през последната година, докато хората поддържаха контакт виртуално по време на коронавирусната пандемия.

„Освен това ще направим ограничен тест с възрастни в определени страни, който им позволява да изберат криптиране на съобщенията от край до край, както и на личните разговори в Instagram“, посочва Facebook в публикация в блога си. Компанията допълва, че функцията ще бъде тествана в следващите седмици и в някои групови чатове в Messenger.

Новината за криптирането беше обявена в момент, в който темата за неприкосновеността на личната информация на потребителите продължава да е на дневен ред. От години социалната мрежа е критикувана, че не прави достатъчно, за да пази хората, ползващи портфолиото ѝ от услуги.

Междувременно Facebook се бори с недоволството на потребители и регулатори относно промените в политиките ѝ за споделяне на данни между WhatsApp и Facebook.

По статията работи: Елена Кирилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *