В Австрия ще има ски сезон, но при строги правила

Австрийските власти обявиха новите правила, при които тази зима ще отворят ски курортите.

Маски на лифтовете, дистанция и представяне на Ковид сертификат за ваксинация, преболедуване или направен тест, са само част от мерките, при които зимните центрове ще работят.

За разлика от миналата година обаче, през този сезон хотелите и заведенията ще отворят врати, но само за хора, представили нужния документ.

„Тази година със сигурност ще има зимни ваканции“ коментира пред медиите министърът на туризма Елизабет Кьостингер.

Тя припомни, че миналата година лифтовете и пистите работеха, но хотелите останаха затворени, което нанесе сериозен удар върху туризма.

„Ще има апрес ски през този сезон. Това означава, че тези, които искат да се насладят на безопасна и безгрижна зимна ваканция в Австрия, определено трябва да се ваксинират ”, заяви министърът на туризма Елизабет Кьостингер, като увери, че хотелите и заведенията ще отворят врати за посетители.

Премиерът на провинция Тирол Гюнтер Платер се изказа по-премерено и заяви, че „апрес ски ще има, но то няма да е като във времената преди пандемията“.

На пресконференцията властите подчертаха, че съживяването на зимния туризъм и привличането на местни и чуждестранни туристи е от изключителна важност за Австрия, тъй като секторът генерира около 5% от брутния вътрешен продукт на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *