В Белоградчик ще се проведе първата балонена фиеста

От 18-и до 22-ри септември 2021 г. над Белоградчишките скали ще се проведе първата балонена фиеста в страната.

Любителите на екстремните усещания ще имат възможността да се насладят на магическия свободен полет в посока на вятър и да видят Белоградчишки скали или района на река Дунав от високо.

Във фиестата се очаква да се включат дузина балони с екипажи от поне 5 държави.

Полетите ще се извършват сутрин или по залез, тъй като полетите с балон са предмет на метеорологичните условия.

През петте дни на фиестата са планирани по две сесии за свободни полети, както и панорамни издигания над Белоградчишките скали всяка вечер при подходящо време. Всеки балон има капацитет средно около 4 пасажера, в зависимост от размера на балона и метеорологичните условия в деня на полета.

През първите 4 дни от фестивала (от 18 до 21 септември) ще се осъществят полети в района на Белоградчик над Белоградчишките скали, а последният ден– 22 септември, ще се лети в района на Видин.

Свободният полет с балон по време на фестивала ще трае между 40 минути и 1 час, през който балонът се управлява от пилот, издигайки се на максимална височина от 1500 м. Полетите ще се осъществяват от местността Панаирището по график в рамките на 1-2 часа всяка сесия, поради ограниченото пространство на полянката между скалите. Участниците в полетите ще оказват помощ при подготовката на балона, надуването и повдигането му, както и в събирането на балона и връщане до мястото на излитане.

Деца под 6-годишна възраст не могат да участват в свободен полет с балон, както и в панорамно издигане между скалите от съображения за сигурност.

Деца на възраст между 6 и 18 години могат да участват в свободен полет само придружени от родител или законен настойник, който декларира на своя собствена отговорност, че поема отговорност за въпросния непълнолетен.

Билети за първата балонена фиеста в Белоградчик може да намерите тук: www.adventure-bg.com/fiesta/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *