Марион Есер Осмели се да се свържеш

Издателство „Колибри“ предлага на българските читатели книгата на Марион Есер „Осмели се да се свържеш” – ценно четиво, което дава отговор на въпроса как може взаимодействието с децата да е по-малко травматично и нещо повече – как може да е подкрепящо за тях. От 3 септември в книжарниците!

Осмели се да се свържеш” (превод: Вяра Видева-Стефанова, 176 стр., цена: 15 лв.) е втората книга за Психомоторика от чуждестранен автор, която излиза у нас след „Действаме, играем, мислим” на проф. Бернар Окутюрие. Играта и движението са предпоставки за психичното съзряване при децата. Книгата на Марион Есер ни показва как можем да подкрепяме здравословното им израстване чрез тялото, движението и съвместната игра. Психомоториката е не само терапевтичен метод, който борави със сложни медицински, невробиологични, психологически и психоаналитични конструкти и който помага на децата да преодоляват своите затруднения и да увеличават своите компетенции, той може да се прилага и като превантивна мярка в педагогическото ежедневие на детските градини и училищата. Точно в превантивен аспект концепцията и принципите на метода могат да дадат важни насоки за съвременното общество. Става дума за това да осигурим на децата необходимата рамка за едно успешно личностно развитие. Само когато едно дете е вътрешно стабилно, то е отворено за учене. Това отдавна е осъзнато от редица европейски държави и днес Психомоториката се прилага като редовен час в училищата на много страни.

Марион Есер е психомоторен терапевт с повече от 20 години практика. В момента работи в психиатрична клиника за деца и юноши близо до Бон. Като дългогодишна сътрудничка на Бернар Окутюрие и преподавател по метода на Психомоториката от 2003 г. ръководи Центъра за обучение и развитие към немската асоциация по Психомоторика ZAPPA в Бон. Тя е автор на книги, публикува в различни специализирани списания и превежда статии и текстове от френски. Книгата й „Осмели се да се свържеш” ще бъде полезна както за специалисти по Психомоторика, така и за широк кръг възпитатели и учители, медицински специалисти, терапевти, социални работници и родители, които се интересуват от инсценировките в детските игри и терапевтичното въздействие на съпътстващия възрастен.

Марион Есер ще гостува в София през декември 2021 г. по покана на издателство „Колибри“ и „Българска асоциация за развитие на Психомоториката“ и ще представи лично книгата „Осмели се да се свържеш“. Очаквайте допълнителна информация.

Междувременно, на 17 септември, в столицата ще се състои обучение по образователна Психомоторика, организирано от „Българска асоциация за развитие на Психомоториката“. Адресирано е към професионалисти с придобита квалификация и към студенти в образователни, психологически, терапевтични и социални програми. Повече информация ще намерите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *