Млади архитекти преобразяват София с модернизъм и уют

Каст Студио и Бигла 3 са финалисти за LUXURY Property AWARDS 2021
 
Младите архитекти от Каст Студио – арх. Борислав Шалев и арх. Георги Кунчев, наложили се като иноватори  с широка гама от разнообразни проекти в България и чужбина, са сред финалистите  за     XI-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2021, организирани от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.
Престижният форум за най-добрите фирми в луксозното строителство, архитектурата и дизайна ще се състои на 1 октомври 2021. Сцена на събитието ще бъде най-високият пловдивски хотел – емблематичният парк-хотел Санкт Петербург.
 Каст студио има реализирани както архитектурни, така и интериорни проекти, като същевременно се занимава и с продуктов дизайн.
Екипът  се състои от 12 креативни млади архитекта с висока професионална квалификация и разностранни интереси, а  студиото работи и с широк кръг от утвърдени партньори в областта на архитектурното и инженерно проектиране.
Един от приоритетите в работата е индивидуалният подход към всеки отделен проект, съобразен с конкретните изисквания, локалните особености и контекста на околната среда. Целта на студиото е да следва своя почерк на естетически издържани проекти с елегантен дизайн и иновативни технически решения.
Финалист в конкурса е и жилищна сграда  Embassy homes -изградена в сърцето на София, предлагаща висок стандарт на обитаване. Каст Студио е архитект на проекта, а инвеститор е една от водещите компании у нас – БИГЛА 3.
Със своите 6 надземни нива жилищната сграда мигновено се откроява от околните с идеалното съчетание на градски модернизъм и усещане за уют. Eĸcтepиopът нa cгpaдaтa залага на специфичен релеф и прецизно изпълнени  детайли. Впечатлява мащабната декоративна решетка, която се е превърнала в емблематичен и запомнящ се елемент на проекта.
Embassy homes e първата изпълнена жилищна сграда по проект на младите архитекти от CAST studio, чиито основен стремеж е да постигне мотото на инвеститора Бигла III – Почерк на професионалисти.
Луксозната жилищна сграда Embassy homes се намира в един от кварталите на гр. София с установен на пазара висок стандарт на строителство и обитаване – кв. Лозенец.
Ключовите думи, които ръководят творческия процес по създаването на сградата са ФУНКЦИЯ, ЕСТЕТИКА, КОНТЕКСТ.

Embassy homes е оригинален пример за съвременна жилищна сграда. Функционалността в жилищните единици е съобразена с изложението, като на юг са ориентирани дневните помещения, а на север – нощните. Това разположение гарантира максимален комфорт на обитаване.
Фасадата на сградата откъм улицата е консервативна, но ритмична, играейки както с пропорциите на плътните и отворените части от нея, така и в релефа на плътните елементи. Той се получава при разминаване в хоризонтално направление на фасадни пана, като по този начин наблюдаваме игра със светлосенките, особено с тези на западното слънце. Този подход създава динамика при възприемането на сградата, когато човек минава по улицата с кола или пеша.

Сградата има просторен подземен паркинг, осигуряващ минимум по две паркоместа на апартамент.
На партерно ниво е разположено фоайе, което предлага приветлива среда за посетителя. На същия етаж е разположен и просторен апартамент с лятна кухня, барбекю и собствен двор. С наличието на обособена градина, клиентът добива усещане за връзка с природата- обитаване на къща, а не апартамент. На горните етажи са разположени просторни многостайни апартаменти със западно и югоизточно изложение.
На последния етаж е обособен пентхаус с обиколна покривна тераса, която отваря гледки на 360 градуса. До него е осигурен и директен достъп от асансьора.
Сградата следва утвърдения от проектантите на CAST studio стандарт- жилищата да се проектират с високи тавани и заложено ниво на настилки, което да предостави възможността за интегриране на подово отопление.
Екстериорът на Embassy homes е изпълнен с изчистени елементи, съчетани по начин, който оформя оригинално и интересно покритие на сградата.
Фасадата е съставена от множество светли керамични пана, разминаващи се в хоризонтално направление по височината на цялата сграда, деликатно завършващи в декоративните златисти ленти. Целта е създаване на усещане за многопластовост на фасадния релеф.
Embassy homes завършва с тъмна козирка – короната на сградата. Изградена с елементи, следващи линиите от етажите под нея, тя се състои от няколко носещи масивни греди с тънки жалузи между тях, които играят със светлосенките и допринасят за едно различно усещане. Козирката, създадена с изключително внимание към детайла, допринася за декоративния завършек на сградата и оформя динамично пространството на последния етаж.
С цел постигане на запомняща се визия е поставена масивна златиста декоративна решетка.
По време на церемонията ще бъдат връчени призове в следните категории: Иновации в строителството, Луксозно жилищно, обществено и бизнес строителство, Най-добра строителна компания, Идеен проект, Реновирано строителство, Локация на годината и др. Повече информация тук:  http://www.vipcompr.com    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *