МРРБ ще финансира възстановяването на мостово съоръжение в Шумен

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира възстановяването и укрепването на мостово съоръжение в индустриалната зона на Шумен.

За това се  договориха министър Виолета Комитова и заместник-кметът на общината Боян Тодоров. В срещата взе участие и заместник-министър Иван Шишков.

Експлоатираното и поддържано от местната власт съоръжение е част от трасето Шумен – Бургас, по което се извършва интензивно движение, включително на тежкотоварни превозни средства, и се намира над железопътна линия. В момента то е с конструктивни проблеми и за повишаване на безопасността на пътуващите по моста и преминаващите под него влакове е необходимо извършването на ремонтно-възстановителни работи. За изпълнението им Община Шумен е изготвила проект и има издадено разрешение за строеж.

Индикативната стойност на необходимите средства за изпълнение на предвидените дейности е в размер на 1 млн. лв. Планува се те да бъдат предоставени чрез програмата, по която МРРБ подпомага общини при извършването на благоустройствени дейности.

 

 

 

 

 

 

АВТОР СТРОИТЕЛИ-БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *