ОНЛАЙН КАДАСТРАЛНИ КАРТИ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

Ако купувате парцел или къща, ще ви е необходима една много важна информация за имота – дали е в регулация и какви са параметрите на застрояване.
Друго, което може би ви интересува, е дали е частна или общинска собственост, точната площ на имота, идентификатора на имота и др.
Много хора не знаят за същетвуването на два много полезни сайта:
ОНЛАЙН КАДАСТРАЛНА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ на Агенция по геодезия, картография и кадастър
Картата е на адрес: https://kais.cadastre.bg/bg/Map
Как се работи с картата:
Над картата има лента с инструменти (с иконки).
1. Начин: Можете да намерите имота, придвижвайки се по картата с курсора и увеличавайки, намалявайки мащаба (със скрола на мишката или от лентата с инструменти).
След като откриете парцела, кликвате на иконката „i“ („Информация за обект“), след което кликвате на парцела. Изкача прозорче с детайлна информация за конкретния имот.
2. Начин: В лявата лента до картата има инструмент за бързо търсене. Там можете да въведете адреса на имота или идентификатора и да го потърсите.
В лентата с инструменти над картата има много важна икона: „Слоеве“, където можете да си избирате каква информация да се показва на картата.
ОНЛАЙН КАДАСТРАЛНА КАРТА НА СОФИЯ
Ако търсите в гр. София и районите около София, тази карта е по- подходяща, тъй като е по- детайлна.
Картата е на адрес: http://www.isofmap.bg/
С нея се работи по подобен начин, но лентата с инструменти се намира вдясно на картата.
Как става:
Намирате имота на картата или с търсачката. От лентата с инструменти вдясно избирате „i“ и кликвате върху имота. Слоевете с информация, която може да ви интересува са вляво до търсачката.
Дано да сме ви били полезни!