Ставри Калинов и топ архитект събраха очите на столичани с небостъргач и бяла лимузина

Концепцията за по-висока сграда и от дубайските еквиваленти е на герой от Биг Брадър
 

Пътуващо представяне на концепцията за уникален небостъргач, който има амбициите да засенчи дубайските еквиваленти, привлече вниманието на столичани вчера в центъра на града. Те снимаха луксозната бяла лимузина, брандирана с проекта за най-високия небостъргач не само у нас, но и в Европа, дори  в Дубай.
Преподавателят от УАСГ и бивш декан на Архитектурния факултет – проф. д-р арх. Недялко Бончев, архитектът и конструктор на най-високите сгради в България – Илия Алашки, големият български художник и скулптор Ставри Калинов и инициаторът на проекта – Даниел Делчев, представиха свръхвисокия проект в движение. 
 Специални гости на нетрадиционното представяне бяха управляващите съдружници на ВИП Комюникейшън – Патриция Кирилова и Дончо Георгиев.

Проектът е посветен на легендарната битка на цар Тервел с арабите през 717 г.  Ставри Калинов ще направи 3 Д фасадата на небостъргача – като възстановка на битката от 717 г. за спасението на Европа от арабския халифат.
Това ще е първата по рода си сграда у нас, посветена на едно от най-важните събития не само за България, но и за Европа.
Даниел Делчев става популярен с участието си в „Биг брадър” през 2008 г. Още с влизането в Къщата на големия брат, той споделя пред зрителите, че има мечта и тя е да открие своя баща, който по думите на негови приятели е арабски шейх. А през 2017 г., подведен от живеещи в Дубай българи, той предприема пътуване, което предизвика международен скандал заради изчезването му.
Часове след кацането му в Дубай следите му се губят. Приятелите му нямат връзка с него и притеснени го пускат за издирване чрез МВР, а след това и чрез Интерпол. След близо половин година Интерпол го намира в частен таен арест в Дубай, където на практика е бил неоткриваем, по-късно го местят в ареста на централния затвор в Абу Даби. В началото на август 2018 г. брадърът с прякор Шейха е освободен и се връща в България.  Няколко месеца по-късно успява да започне работа като подизпълнител на печално известния ремонт на ул. Граф Игнатиев в София.

Днес Дидо има още една мечта – вдъхновен от  Илън Мъск той създава първата в света космическа погребална агенция.

   Снимки ВИП Комюникейшън

                                  Линк към видеото тук:  https://fb.watch/80OXCUIqgM/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *