Каса със стоманена сърцевина VarioFix на Hörmann

Здравата каса със стоманена сърцевина VarioFix на Hörmann се отличава с гъвкави възможности за приложение. Благодарение на регулируемата до 20 mm ширина на отвора тя е подходяща за всички видове стени. Сега Hörmann предлага VarioFix също и разглобена на три части с цел пестене на място при складиране и логистика, както и в устойчивия на корозия вариант от благородна стомана.

Каса със стоманена сърцевина VarioFix с регулируема ширина на отвора. Пести място при транспортиране, устойчива на корозия произведена от благородна стомана.

Hörmann отново усъвършенства своята каса със стоманена сърцевина VarioFix с регулируема ширина на отвора, която беше пусната на пазара преди няколко години – както по отношение на оптимизираната логистика, така и с оглед на дизайна и областите на приложение.
Така касата със стоманена сърцевина VarioFix, която сега се разглобява и на три части, може да се складира и транспортира, пестейки повече място, докато новият вариант на VarioFix от благородна стомана отговаря на високи изисквания по отношение на устойчивостта на корозия и естетиката. Освен това касата VarioFix сега е оразмерена и за платна с по-голямо тегло до 80 kg.

Касата VarioFix на Hörmann с регулируема ширина на отвора вече се предлага и в разглобен на три части вариант с щепселно-винтови съединения. Това позволява пестящи място складиране и логистика на касата, която е подходяща за монтаж на врати с и без фалц в преградни и масивни стени с различни дебелини.

Касата със стоманена сърцевина VarioFix е подходяща за много приложения в обектовото и жилищното строителство. Регулирането в областта на декоративния фалц позволява незабележимо компенсиране на отклонения в стената до 20 mm (-5 / +15 mm), което прави касата особено подходяща за саниране при различни дебелини на стените. Стоманената каса VarioFix се монтира като дървена каса без измазване. Фиксирането на касата става посредством запълване с 2-компонентна пяна.

При изисквания за защита от корозия касата VarioFix на Hörmann с регулируема ширина на отвора вече може да се произведе от благородна стомана V2A или V4A.

Тя е подходяща за монтаж на врати с и без фалц до 50 kg, съответно 80 kg в преградни и масивни стени като по желание се доставя грундирана или с прахово покритие. Благодарение на заварените, почти незабележими скосявания касата VarioFix изглежда особено елегантно. Ново при касата VarioFix е също така, че сега е тествана от IFT и за тегло на платното до 80 kg и следователно вече може да се прилага напр. също и за външни врати за жилища без механично фиксиране.

Пестящ място транспорт с разглобена на три части каса VarioFix

Касата VarioFix на Hörmann позволява вариращ монтаж за всички видове стени благодарение на регулируемата ширина на отвора от -5 mm, до +15 mm. Надеждното фиксиране се осъществява с помощта на 2-компонентна монтажна пяна. Това я прави особено подходяща при саниране.

С новия, разглобен на три части вариант на касата със стоманена сърцевина VarioFix търговските партньори на Hörmann вече имат и допълнителни предимства: Разглобена на три отделни части касата VarioFix с щепселно-винтови съединения позволява пестене на място при складиране и доставяне на строителната площадка като компактен пакет. Отделните части се сглобяват и завинтват бързо на място. Освен това касата VarioFix се предлага и по поръчка.

Защита от корозия с каса от благородна стомана VarioFix 

При високи изисквания към устойчивостта на компонентите на корозия предпочитаният материал е благородната стомана. Особено в плувните басейни, санитарните помещения или кухните за обществено хранене конструктивните елементи трябва да са трайно с висока устойчивост на корозия. За тези области на приложение Hörmann вече предлага касата VarioFix за платна и вътрешни остъкления също и във вариант от благородна стомана V2A и V4A.

Снимки: Hörmann

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *