Новият кей на остров Св. Анастастия е завършен

Готов е новият кей на остров Света Анастасия. Той е дълъг 40 метра и на него може да акостират, както туристическите корабчета, така и посетители със собствени малки яхти и лодки.

Сега на остров Света Анастасия ще може да се акостира с по-голямо удобство и безопасност.

Строителните дейности по изграждането и оборудването на съоръжението изцяло са приключени. Предстои да бъде издаден акт 16 за въвеждане в експлоатация.

В близост до кея има поставен понтон за спиране на джетове, които са особено популярни за разходки в залива.

остров Св. Анастастия

Кеят е снабден с водоснабдяване, електрическо оборудване и навигационни елементи, които ще обезпечат неговото самостоятелно функциониране. Съществуващият малък пристан на остров Света Анастасия също е реконструиран. Той е удължен с 5 метра в южна посока, което го прави много по-функционален за приемането на плавателни съдове.

Строителните дейности бяха извършени с помощта на 100-тонен плаващ кран, самоходни и несамоходни шалани, малки лодки, водолазен катер и водолазна група. Работният процес бе организиран така, че да не пречи на потока от туристи, които през лятото посещаваха острова.

Изграждането на новия кей и реконструкцията на съществуващия ще обезпечи по-голяма защита при бурно море и ще възпрепятства процесите на ерозия на остров Света Анастасия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *