Кои са най-желаните места за настаняване от листата на Airbnb?

Туристите търсят удобни хижи, високи тавани и спиращи дъха гледки към планината тази година, споделят от Airbnb с Travel + Leisure.

Тази зима именно хижите са най-желаните места за престой, според компанията за краткосрочни наеми, докато дестинациите, известни с ваканционно настроение или топло време, също се класират като популярни опции.

„Виждаме много надежда и вълнение за сезона на празничните пътувания през 2021 г. След като прекараха миналата година, лишавайки се от компанията на любими хора, туристите копнеят за типична почивка“, казва говорител на Airbnb пред T+L.„Виждаме силно желание за по-дълъг престой, прекаран в забавни, уникални имоти, включително нашите най-желани хижи, които осигуряват уютно, празнично настаняване за семейството и приятелите.“

Все повече пътници резервират пътувания в чужбина, тъй като ограниченията по границите постепенно се облекчават, а дестинации като Италия и Гърция оглавяват списъците с желания.

Търсещите стилна почивка мечтаят за европейски ваканционни дестинации, като Aqua House на гръцкия остров Милос – обявен за най-добрия остров в света тази година от читателите на T+L. Тя е с невероятна гледка към морето и място за плаж.

Или пък за къщички с норвежки горски куполи, които са идеални за наблюдение на северното сияние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *