Петзвездният Hilton Sofia във фокуса на Building Innovation Forum 2021

Проектът за мащабната реновация на емблематичния петзвезден хотел Hilton Sofia блесна на водещия специализиран форум за архитектура, строителството и сградни технологии в България „Building Innovation Forum“.

Концепцията за трансформация на обекта, който е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп, беше представена от архитектурно бюро Иво Петров – Архитекти пред водещи фирми и организации, ангажирани с ключовите за пазара проекти.

Проектът за реновация залага на различни елементи от съвременната „зелена архитектура“ и включва пълно обновяване, допълване и редизайн на съществуващия обем на сградата, който акцентира на богато интериорно и екстериорно озеленяване, разширяване на парковата среда пред и зад хотела.Така, след приключването на проекта за реновация, Hilton Sofia ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи, модерни и реновирани обществени пространства, включително най-висок клас президентски апартамент, специална клубна зона, по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, модерен ресторант, напълно обновено фоайе, козирка, която комбинира уникална зелена стена и остъкляване, което едновременно осигурява комфорт на посетителите и изцяло променя гледката от главното фоайе на сградата.

Проектът предвижда да реализира и първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития.

„Усетихме силната необходимост от контакт и взаимовръзка между съществуващата сграда и парка“, сподели по време на конференцията арх. Невена Данева от Иво Петров – Архитекти. По думите й, най-важното нещо пред екипа, отговорен за осъществяването на проекта, е било да се позволи на зеленината да стане част от хотела, като същевременно го запазят такъв какъвто е.

„Помогнахме на сградата да се свърже с парка и да заживее в синхрон с него“, обясни арх. Данева. Тя допълни, че посредством добавяне на нови обеми и прецизно анализиране на формите е подчертана и трансформирана цялостната визия на Hilton Sofia.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *