Притежателите на Бяла Карта вече могат да ползват Google Pay

Access Finance сключи споразумение с една от най-популярните системи за разплащания в света Google Pay и клиентите на Бяла Карта, А1 Кредитна карта, AXI Card в България и в Испания, които ползват кредитна карта Mastercard, могат да дигитализират своите карти в нея. С еднократното въвеждане на данните на картата клиентите имат още един удобен, сигурен и безконтактен метод да осъществяват своите разплащания както във физически магазини, така и онлайн.

С новата възможност за разплащане Access Finance продължава да води в тенденциите за дигитализация на продуктите и услугите и дигиталните разплащания, като постоянно повишава високото качество на предоставяните на клиентите услуги. Освен онлайн, плащания с Google Pay се приемат в хранителни магазини, аптеки, таксита, ресторанти, заведения и търговски обекти и на много други места. Обектите, в които потребителите могат да плащат чрез Google Pay, са обозначени или със съответния символ, или със знак за безконтактно плащане. Редица проучвания показват, че делът на безконтактните плащания постоянно расте, като все повече потребители, включително в България, предпочитат да използват смартфон или смартчасовник за покупките си във физически обекти.

Добавянето на картата в Google Pay е бързо и отнема секунди. Услугата Google Pay е достъпна както за настолни компютри, така и за мобилни устройства с операционна система Android, версия Lollipop 5.0 или по-висока, както и да разполагат с Google Play Services. За да бъдат извършени безконтактни плащания само с мобилен телефон, е необходимо устройството да поддържа и NFC технология.

Трансакциите, направени с Google Pay, са защитени чрез т.нар. „токенизация“. Тя дава допълнително ниво на сигурност благодарение на технологията на Mastercard, която защитава данните чрез заместване на номерата на сметките с уникален алтернативен номер на платежния инструмент (токен). По този начин всяко плащане включва в себе си динамичен компонент, който дава допълнителна защита от измамите с дигиталните плащания. При извършване на трансакцията търговецът има данни за токена, а не за реалния номер на картата.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *