Семейство пловдивски архитекти с престижна номинация за луксозно строителство

Церемонията е тази вечер в парк-хотел Санкт Петербург
 
Семейство пловдивски архитекти, с над 30 години опит, е сред претендентите за златните статуетки на годишните
награди LUXURY Property AWARDS 2021,   съобщава агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Престижният форум за най-добрите фирми в луксозното строителство, архитектурата и дизайна ще се състои тази вечер в емблематичния парк-хотел Санкт Петербург.

Фирма ПРОАРХ е създадена през 1991 г. в град Пловдив от архитектите Едвард и Маргарита Христови, впоследствие започват работа и двете им дъщери Антония и Боряна Христови.

 Фирмата е семейна, с изградени традиции при качественото проектиране. За тези 30 години архитектите са създали уникални архитектурни и конструктивни решения, подходящи за индивидуални изисквания на инвеститорите, според спецификата на проекта. Архитектурните проекти варират от мащабни хотелски комплекси до индивидуални интериори, инфраструктури и устройствено планиране, проектиране на винарни,производствени предприятия, складове за дестилат, спортни и физкултурни сгради и съоръжения, многофункционални зали. Сгради с обществено и жилищно обслужване, соларни централи и пречиствателни съоръжения. Интериорен и екстериорен дизайн.  ПРОАРХ има богат опит в инвестиционното проектиране. Колективът, с който разполага фирмата, е от висококвалифицирани специалисти в областта на инвестиционното проектиране, инженери с дългогодишен опит, доказано качество при проектирането. 
Гордост на семейството  са техните дъщери – архитектите Боряна и Антония Христови.
Антония създава първия си „обект“ на около 6 годишна възраст от картонени кутийки, вдъхновена от родителите си.
Завършила средно образование в Професионална Гимназия по Архитектура, Строителство и геодезия, Пловдив, след това Икономика в ПУ, Пловдив и архитектура в НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ, София.
„Избрах да остана тук – у нас ценят кадрите и то високо, в чужбина винаги ще сме гости. С годините установих, че реализацията в нашата страна е голямо предизвикателство, но когато влагам позитивизъм, нещата се получават с изключителна лекота. Никога не съм криела, че за мен архитектурата е призвание, любов от пръв поглед. В професията ни има много творчество, а това ме удовлетворява и ентусиазира. С упоритост, желание, съгласуване и много усмивки проектите се получават винаги“, казва Тони Христова.
Работата й е свързана със семейна фирма с много традиции и установени принципи. Тя координирам проектантския процес и се занимава с проектиране и интериорен дизайн.
Специален гост на церемонията тази вечер ще бъде посланикът на република Косово у нас – Н. Пр. Делфин Плана. Наградите ще бъдат връчвани от а рх. Димитър Ахрянов –  главен архитект на община Пловдив, и нж. Юлиян Попов -директор в дирекция „Строителство и инвестиции“ към община Пловдив, Христо Хаджиев от УС на Националното сдружение за недвижими имоти, п роф. Божидар Хаджиев от Българската Търговско-промишлена палата, инж. Георги Григоров – председател на Националната строителна федерация и др. Водещи на церемонията ще бъдат журналистката и съорганизатор на събитието Патриция Кирилова и популярният пловдивски актьор и водещ Златко Павлов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *