С шест нови спирки разширяват метрото

Третата линия на метрото ще бъде разширена с нови шест спирки. Това бе съобщено след заседание на Комисията по транспорт и пътна безопасност към Столичната община.

Предложеното разклонение не е заложено в действащия Общ устройствен план на града и е прието вследствие на подробни проучвания и моделиране на прогнозните транспортни натоварвания. Проектът за изменение е изпратен по компетентност за приемане от Министерския съвет.

Приетият вариант за разклонение обхваща участъка от Военна академия “Г. С. Раковски” по ул. “Гео Милев”, бул. “Асен Йорданов”, пред МФСЗ “Арена Армеец София”, бул. “Цариградско шосе” до пътния възел на бул. “Цариградско шосе” с ул. “проф. Петър Мутафчиев” в границите на административни райони “Оборище”, “Слатина” и “Младост”.

Приетият вариант на трасето е дълъг около 6 км и е с по-добри показатели по отношение на превозени пътници и спестено време за ежедневни пътувания на голям контингент хора.

Разширението на линиите на софийското метро няма вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху околната среда и човешкото здраве, пише в доклада на главния архитект Здравко Здравков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *