Шест училища в Пловдив с нови спортни зали

Нови спортни зали в шест пловдивски училища ще се изградят по програма на Министерството на младежта и спорта, съвместно с Министерството на образованието.

В момента във фаза на строеж са залите в четири училища, където има избрани изпълнители, като предстои уточняване на детайли на другите две в Пловдив.

Сумите по проектите възлизат от 860 000 до 1 200 000 лева на салон.

Нови спортни зали ще имат СУ „Свети Седмочисленици“ и СУ „Софроний Врачански“. Строителството в СУ „Найден Геров“ и ОУ „Душо Хаджидеков“ се бави, тъй като се оказа, че  в дворните места на основните сгради няма достатъчно място за изграждане на новите салони. Въпреки идеите за събаряне на старите бараки, стана ясно, че няма да се отвори достатъчно пространство, затова се предложи спортната зала да бъде построена в двора на филиала на училището, тоест бившето „Георги Бенковски“.

Документално проектите за две от училищата в Тракия вече са напреднали и се очаква скоро да бъде направена първа копка. Предвидени са допълнителни средства от 1,2 млн. лв. от общинския бюджет за изграждането на спортната зала за ЕГ „Иван Вазов“, въпреки, че там реализацията на проекта се затруднява, поради драстичното увеличение на цената на желязото. Това налага прекратяване на договора с фирмата и обявяването на нова обществена поръчка, което ще отнеме между 4 месеца и една година, предвид срока за обжалване.

За училище „Васил Петлешков“ също са отделени 35 000 лева от бюджета на община Пловдив за изработването на проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *