Извършиха 280 проверки на строежи в София през ноември

От началото на ноември екипи на Столичния инспекторат са извършили 280 проверки на строителни обекти. На територията на София има повече от 1200 строежа.

Съставени са 23 акта на физически лица и 20 на строителни фирми, които са за нарушения като липса на плътна строителна ограда, излизане на тежкотоварната техника от строителната площадка със замърсена ходова част, липса на устройство за измиване на гумите, разпиляване на строителни отпадъци и материали, и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение, както и нерегламентирано насипване със земни маси и строителни отпадъци. Също така по Закона за управление на отпадъците на строителна фирма е съставен акт за изхвърляне на неопасни отпадъци на неразрешени места и по Закона за чистотата на атмосферния въздух за запрашаване при разрушаване на сграда.

Най-голям брой нарушения са констатирани в районите „Студентски“, „Витоша“, „Лозенец“, „Красно село“, „Младост“ и „Овча купел“. От началото на годината са извършени близо 3000 проверки на строителни обекти и са съставени 503 акта, информират от инспектората.

АВТОР СТРОИТЕЛИ-БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.