ОПИТАЙ ТОВА СВЕТЛОЗАР ЖЕЛЕВ

Излезе от печат сборник с „вкусни“ и задушевни истории, озаглавен „Опитай това“. Автор и съставител е Светлозар Желев. Художник на корицата е Живко Петров.

Опитай това“ (248 стр., цена: 16 лв.) е идейно продължение на предните три книги – „За бавното живеене и насладата от живота“, „България за напреднали“ и „Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали“. Всяка от тях води по видими и невидими пътища към „Опитай това“. Сред авторите в настоящия сборник се нареждат Владина Цекова, Меги Гювенал, Сони Бохосян, Мила Михова, Адриана Попова, Мартин Петрушев, Джун Йошида, Михаил Ганев, Радка Маринова, Джени Къриер, Стефани Друмева, Веселин Савов, Борислав Банев и още много будни, талантливи и колоритни личности, чиито имена се мъдрят на ослепителната корица.

„Тази книга е основно за храната, същевременно е пътешествие по картата на света. Ще ви поведем към Хаваите, Китай, Япония, Тайланд, Виетнам, Мианмар, ще минем през арабските вкусове, през Армения, Турция, Гърция, Хърватия, Австрия и Швейцария, Италия, Франция и Испания. Разбира се, ще стигнем до Португалия, ще пресечем Атлантика, ще отидем в САЩ, Коста Рика, Мексико и Аржентина, ще стигнем дори до края на света.“

Светлозар Желев едва ли се нуждае от представяне. Работил е като книжар, редактор и издател. Бил е радиоводещ, телевизионен водещ и редактор на предаване за книги по БНТ, главен редактор на GRANTA, редактор на секция „Литература“ в „АРТизанин“. Директор е на Националния център за книгата и Литературен клуб „Перото“ в НДК, преподава в Софийския университет.

Премиерата на „Опитай това“ ще се състои на 24 ноември от 18:30 ч. в литературен клуб „Перото“ с участието на автори в сборника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *