Стилиян Дичев „20-21-С“ не точно живопис

 Това е не точно живописна изложба и трети самостоятелен проект, който художника реализира в пространствата ни – експериментирайки, но винаги през призмата на абстрактното.

Опитвайки се да разгадае света около себе си човек се натъква на интересни находки които са в основата на много творчески търсения. Както е известно не е важно да гледаш, важното е да видиш. Понякога в най-обикновен предмет или явление можем да открием красотата и особеното излъчване. В този смисъл абстрактният подход в изобразителното изкуство е най-подходящ за материализирането на идеята на автора. Неизчерпаемият набор от изразни средства и експерименти с материали и техники увеличават шанса да пресъздадем възможно най-добре обекта на съзерцание. Този подход помага да вникнем и покажем на публиката това което ни вълнува без да се налага да описваме и обясняваме с думи.

Затова и показаното е по-скоро визуалнo, а не литературно произведение. Определящото в този проект е сензитивно-абстрактния подход. Залагайки на това се разчита зрителя да се пренесе в друг уж абстрактен свят и за миг да повярва в него.

ГАЛЕРИЯ НЮАНС
София 1000, ул. Иван Денкоглу 42
www.nuancegallery.bg
0883457144,02/4485854